Hogyan fotózd le eladó lakásodat?

Tippek és trükkök

„Tegező tippeket” adó, lakáseladásban segítő sorozatunkban az Egyesült Államokban szerzett tapasztalatait osztja meg az olvasókkal szakértőnk. Ezúttal a lakás fényképezésének trükkjeit sorolja fel.

 Ha a lakás készen áll a hirdetés feladására és a vevők látogatására, az első lépés, hogy készíts remek fotókat. Szükséges, mind hirdetés feladásához, mint az ingatlanügynöknek átadni, hogy bekerülhessen az adatbázisába, valamint feltegye az internetes oldalára. Készíts mind külső, mind belső fotókat.

Sokszor a vevők már meg sem nézik azt a lakást, amiről nincs fotó, de ennél is előnyösebb helyzetbe kerül a megfelelő fotóval rendelkező hirdetés. A jó fényképek kerülhetnek azokra a kinyomtatott információs lapokra is, amelyeket a vásárló kezébe adhatsz  emlékeztetőként.

 

Sokan készítenek saját, nagyon egyszerű internetes oldalt is az eladó ingatlanjukról. Ma már nem boszorkányság. Vannak rá egyszerű programok, melyek segítségével összerakhatja még az is, aki eddig csak szörfözött a neten.

 

Mindenről legyen kép

Lehetőleg készíts minden funkciójú helyről fotót; a vásárlók észreveszik, ha kihagysz egyet-kettőt, és gyanúsnak találhatják, hogy esetleg annyira kopott a fürdőszobád, hogy már nem is mutatsz róla képet. Természetesen nem kell mindegyiket betenni az újsághirdetésbe, a vagyonod is rámenne. De az interneten több fotót helyezhetsz el, sok oldalon még ingyenesen, az ingatlan ügynöknél pedig minél több kép található, annál jobb.

Apróság, de mégis számít: várd meg amíg egy napos, világos napra ébredsz és akkor készítsd el az ominózus fotókat. A vásárlók a világos, levegős lakásokat szeretik, így ez a fotókon is legyen érezhető. Ha télen árulod a lakásodat, akkor is várj ki egy kevésbé borús napot.

 

Tologasd a bútort!

A fotózási napon indulj neki és mozgasd a bútorokat a legjobb beállítást kínáló formába. Ki mondta, hogy a képen ugyanúgy kell lennie mindennek, mint az életben? Ha a szék eltakarja az ablakot, vagy más érdekes látványt, gyerünk, tedd odébb, és már lehet is kattintgatni. De nem a mobiltelefonoddal! Ha nincs kamerád, kérj egyet kölcsön a gyerektől, vagy a szomszédtól, vagy egyszerűen csak akkorra hívd az ingatlanügynököt. Hidd el, ha segítesz neki, ő is lelkesebb lesz. Mutasd az előnyös pontjait a lakásodnak, tologasd a bútort, ne várd el, hogy Ő csináljon mindent. Egy, nem fog órákat rászánni, kettő jobb a hangulat és jobb kapcsolat alakul ki vele.

 

Részletekbe menően

Fotózz vegyesen teljes szobát és részleteket is. Ha szép, új konyhád van, fotózd le csak a pultot, ha a nappalinak régi kazettás ablaka van, rajta kattintsd még egy közelit. Szép a kilátásod a teraszról? Ideje egy teljes panorámát mutató képet készítened. A lényeg az, hogy az érdekes, különleges, vonzó részeit örökítsd meg a lakásodnak.

Figyelj azonban arra, hogy ne a nagyi értékes olajfestményét fotózd le a fallal együtt és tedd be az újsághirdetésbe. Nem érdemes megmutatni a potenciális tolvajoknak, hogy mivel rendelkezel.
(kbe)

 

Forrás: http://ingatlanmenedzser.hu/tippek_es_trukkok/20080707_foto.aspx?s=rss