Pokoli szomszédok

Vannak olyan rémségek, amikre csak beköltözés után derül fény.

Jórészük persze kellő előrelátással és egy pici nyomozással kivédhető.
De mindet elkerülni sajnos csak némi szerencsével lehet.
Valamint az sem garancia, hogy a beköltözéskori állapot marad úgy, ahogy volt, mert a szomszédok is - sajnos vagy szerencsére - szoktak költözni.

Ø   Hegedűleckék minden kedd és péntek du. 4 és 6 között. Sajnálatos mód a tanonc nagyon kezdő, és századszor ugyanaz a vinnyogás már erősen idegesítő.

Szerencsére nem szorgalmas, ezért szinte csak ezen a két napon hallható a gyakorlatozás.

Ha szervezel valami jó kis programot erre a kis időre – pl. maratoni kutyafuttatást – akkor elég jól átvészelhető ez az időszak. De kimaradhatsz ebből az élményből akkor is, ha látástól vakulásig dolgozol.

Ø      Lerészegedett apuka késsel kergeti esténként a családját, akik Nálad kérnek menedéket. Persze segítesz, nem engeded legyilkolni őket, de a nyugalmas estéket nem így képzelted.

Ø      Ennek lightosabb változata, amikor egymással ordítoznak „csak”, menetrendszerűen este 8 és 11 között.
Ø      Feljelentgetős néni, aki unalmas napjait úgy színesíti, hogy vagy a rendőrségen, vagy az önkormányzatnál jelenti be a gyermek- és állatkínzásokat, és egyéb szörnyű tetteket. (Ez konkrétan annyit tesz, hogy egy jó tüdejű kisgyermek hisztizett, mintha nyúzták volna; elvakkantotta magát a jószág, amikor kivitték a szemetest; véletlenül ráhajtottak a virágágyásra…)

Szerencséd van, ha a szomszédodat jelentgeti fel (és Téged csak a tanúzásra akar rávenni); peched, ha Téged.

Próbáld meg lekenyerezni és végighallgatni, akkor megmenekülhetsz a bíróságra, hivatalokba járkálásoktól, hogy tisztázd magad. (bizonyítsd ártatlanságodat)

Ø      Felsőszomszéd, aki heti rendszerességgel áraszt el vízzel, mert kiugrott a mosógép csöve a kádból, vagy nyitva felejtették a csapot (és a kádban benne a dugót).

Ø      Amiről, ha szerencséd van, sosem fogsz tudomást szerezni: szomszédod, aki kémiai kísérleteket végez, robbanószerkezeteket állít elő házilagosan.

Ø      Kutya, akit ha magára hagynak, rögtön ugatni kezd (vagyis mindennap, amíg a gazdik a dolgozóban vannak), zenét hangosan élvező fiatalok, vagy tévét hangosan ordíttató, egy cseppet süket néni.

Ø      Állatbarát felsőszomszéd, aki hatalmas késztetést érez a galambrajok táplálására. Sajnos a gravitáció törvényei miatt a horda ürüléke a Te párkányodon és erkélyeden landol.

Ø      Kezdő háziasszony, aki rendszeresen elégeti a vacsorát. A tűzoltók már nem hajlandók kijönni.

Ø      Szomszéd, aki beteges rajongással viseltetik a lyukak furkálása iránt. Minden hétvégén fúr párat – ez már állítólag 10 éve megy így.

Ø      Szomszéd, aki titokban disznókat tart – sajnos nem elég titokban, mert hallatszik a röfögésük és érződik a szaguk.

Ø      Szomszéd, akinek sírkőkészítő/ karosszéria-lakatos műhelye van. Sajnos sok a munkája és a pénzre is szüksége van, ezért hétvégén is dolgozik.

Ø      Naturista természetimádók, akik sajnos a bigottan vallásos anyósod/ puccos vacsoravendégeid szeme láttára pucérkodnak.

Ø      Állatbarát becsönget, nem láttad-e a csörgőkígyóját vagy a skorpióját, mert elveszett.Forrás: http://www.ingatlantudasbazis.hu/pokoli.html